Alexander Monro
+31 (0)36 200 2124 info@mediservice.nl

Alexander Monro Ziekenhuis bundelt krachten met Mediservice voor onderhoud en validatie

Project details

Klant

Alexander Monro

“Het totaalpakket wat de Van Vliet bedrijven kunnen bieden, bespaart voor kleine ziekenhuizen zoals het AMZ tijd en zorgt voor ontzorging.”

Esther van Beek

Manager Zorg en Bedrijfsvoering, Alexander Monro Ziekenhuis

Onderhoud van medische apparatuur, technische installaties en validaties toevertrouwd aan Mediservice

In het bosrijke Bilthoven bevindt zich het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ), het eerste ziekenhuis in Nederland dat zich volledig richt op de zorg voor borstkanker en goedaardige borstaandoeningen. Hier biedt een toegewijd team van ongeveer 150 professionals hoogwaardige zorg, waarbij de patiënt centraal staat.

Esther van Beek maakt, als Manager Zorg en Bedrijfsvoering bij het Alexander Monro Ziekenhuis, deel uit van het team en draagt veel verantwoordelijkheden, waaronder het onderhoud van alle medische apparatuur. “Ik heb altijd al interesse gehad in techniek en heb in mijn vorige functies als operatieassistent en manager OK veel ervaring opgedaan met medische technologie. Aangezien wij bij het AMZ geen technische dienst of eigen inkoopafdeling hebben, en gezien mijn interesse in techniek, was het logisch dat ik hiervoor verantwoordelijk werd.”

Eén partij

Sinds januari 2024 heeft het AMZ het onderhoud van medische apparatuur, technische installaties en validaties toevertrouwd aan Mediservice, een onafhankelijke serviceprovider. Esther benadrukt het belang van deze beslissing: “Net als elk ander ziekenhuis zijn wij sterk afhankelijk van de medische apparatuur, evenals van technische installaties zoals luchtbeheersing. Vrijwel alle apparatuur die je ook in andere ziekenhuizen aantreft, is hier aanwezig, variërend van anesthesieapparatuur en diathermie-toestellen tot echoapparatuur en infuuspompen Bovendien hebben we dankzij de huur van de etage onder ons door Siemens Healthineers toegang tot hun state-of-the-art diagnostische apparatuur zoals een MRI-apparaat, bemand door onze eigen medewerkers.

Via Siemens kwam Esther in aanraking met Mediservice, de vaste validatie- en onderhoudspartner van Siemens voor onder andere apparatuur en technische installaties in bijvoorbeeld de operatiekamer en verkoeverkamer. Het Alexander Monro Ziekenhuis deelt al met Siemens Healthineers dezelfde brandmeldinstallatie. Siemens is hiervoor de opdrachtgever naar Mediservice. Deze samenwerking heeft geleid tot verdere gesprekken en uitbreiding van de diensten van Mediservice binnen het pand.

Esther legt uit: “Als relatief klein ziekenhuis besteden we veel aandacht aan onze patiënten, maar we moeten tegelijkertijd ook efficiënt met onze uitgaven omgaan. Het is kostenefficiënt om alle service, onderhoud en validatie aan apparatuur bij één partij onder te brengen. Bovendien is dit veel praktischer. In het verleden moesten onze teamleiders bij storingen uitzoeken welke firma ze moesten benaderen. Nu is het altijd duidelijk bij wie we moeten zijn. Overigens en daarbij is er nu standaard op vrijdag een huismeester van Mediservice aanwezig voor diverse taken en operationele controles. Dankzij deze huismeester hoeft er niet iemand speciaal te komen bij een niet-urgente storingen en dat scheelt kosten.”

Totaalpakket

Esther verkent momenteel de mogelijkheden met zusterbedrijven Van Vliet Medical Products en Van Vliet Diagnostics. Gesprekken met Van Vliet Medical Products gaan over het leveren van gebruiksartikelen zoals spuiten, met als doel de huidige inkoopprocessen te stroomlijnen. De samenwerking met Van Vliet Diagnostics omvat recentelijk de aanschaf van een Acuson Juniper echografiesysteem, “Het totaalpakket wat de Van Vliet bedrijven kunnen bieden, bespaart voor kleine ziekenhuizen zoals het AMZ tijd en zorgt voor ontzorging”, aldus Esther.

Vertrouwen speelt een cruciale rol voor Esther bij het kiezen van leveranciers: “We hebben een prettige relatie met Mediservice. Ze denken met ons mee, geven een eerlijk advies en ontzorgen ons. Daarnaast hebben ze bewezen tien procent goedkoper te zijn dat onze vorige leveranciers. Win-win dus!”