FlexClinics
+31 (0)36 200 2124 info@mediservice.nl

FlexClinics: waar technologie en zorg samenkomen

Project details

Klant

FlexClinics

Website

“Het team van Mediservice begrijpt hoe kritiek onze apparatuur binnen onze processen is en zet zich maximaal in om eventuele problemen snel te verhelpen.”

Marc Verheyen

CEO, FlexClinics

Onderhoud van de medische apparatuur cruciaal voor kwaliteitszorg FlexClinics

Bij FlexClinics draait alles om het bieden van de beste kwaliteit zorg en veiligheid aan patiënten. Dit zelfstandige behandelcentrum, met vestigingen in Nederland en Spanje, specialiseert zich in hoogwaardige orthopedische en plastische behandeling. De medisch specialisten van FlexClinics verlenen niet alleen zelf zorg, maar hun twee operatiekamers (OK’s) zijn ook beschikbaar voor externe verhuur. Bij deze ‘warme verhuur’ wordt de OK inclusief apparatuur, anesthesioloog, anesthesiemedewerker, operatieassistenten, en verkoeverruimte verhuurt. Zoals Marc Verheyen, CEO en medeoprichter van FlexClinics, het verwoordt: “De huurder hoeft alleen de medisch specialist en de patiënt mee te brengen.”

In 2020 startte Marc Verheyen zonder eerdere ervaring in de medische sector, maar met de uitgebreide medische kennis van zijn zakenpartner Peter van Aggelen die de medisch verantwoordelijkheid op zich heeft genomen, een kliniek. Vandaag de dag telt het bedrijf ongeveer 35 medewerkers en werkt het samen met 60 tot 70 freelancers. Met een frisse blik op dienstverlening, gedreven door zijn commerciële achtergrond, wilde Marc bewijzen dat zorg beter kon zonder dat het duurder hoefde te worden. “Aanvankelijk was het plan om een soort reizende pop-upkliniek te starten, steeds op een andere plek in Nederland en Europa.” Maar die plannen veranderden toen een kans zich voordeed om een ruimte over te nemen van Eyescan in Utrecht. FlexClinics werd een realiteit. “Medexs was destijds de partij die ons geholpen heeft met het ontwerp en de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties.”

One-stop-shop

FlexClinics is gefocust op het respectvol behandelen van patiënten, het creëren van een aangename sfeer, en het bieden van een snelle service waarbij patiënten in korte tijd het hele zorgtraject van onderzoek, diagnose, en behandelplan doorlopen, en indien medisch noodzakelijk ook geopereerd worden. Marc vertelt: “Een one-stop-shop als het ware. Dit snelle en efficiënte proces wordt mogelijk gemaakt door samenwerkingen met onder andere het MRI Centrum met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam , Den Bosch en Groningen en Link2Care in Bilthoven. Daardoor kunnen patiënten vaak al binnen een paar uur, uiterlijk binnen enkele dagen, terecht voor een MRI , röntgenopname of ander noodzakelijk beeldvormend onderzoek. In de reguliere ziekenhuizen lopen de wachttijden op tot diverse maanden, waar bij Flexclinics na de diagnosestelling voor een eventuele operatie deze vaak al binnen een maand mogelijk is.

Technologische snufjes

Marc benadrukt het belang van vooruitstrevende medische technologie voor het leveren van topkwaliteit zorg: “Ik moet toegeven dat ik zelf ook een fascinatie heb voor nieuwe technische snufjes, maar het is voor ons ook een manier om de kwaliteit zorg te kunnen leveren waar we voor staan.”

Door een samenwerking met Stryker, Fabrikant van medische hulpmiddelen en apparatuur, beschikt FlexClinics altijd over de meest innovatieve apparatuur en toepassingen, zoals de Mako chirurgierobot die zorgt voor uiterst precieze orthopedische operaties. Marc vertelt: “Met de Mako verbeteren wij de kwaliteit van onze zorg nog verder, omdat het hersteltijden bij patiënten verkort en de resultaten na de ingreep verbetert.  Naast deze moderne robotarm zijn we bezig met het ontwikkelen van non-operatieve behandelingen, die met name in de plastische chirurgie ingezet kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het bevriezen van vetcellen bij overgewicht of huidverbeteringen vóór een facelift. Allebei methodes om invasieve ingrepen te verminderen of zelfs te voorkomen. Deze innovaties onderstrepen FlexClinics’ vooruitstrevende positie in de Nederlandse gezondheidszorg.”

Een cruciale factor voor het bieden van kwaliteitszorg is het onderhoud en de betrouwbaarheid van de medische apparatuur. FlexClinics besteedt sinds het begin het reguliere onderhoud, spoedreparaties, en de validatie van al haar medische apparatuur en installaties (behalve die van Stryker) uit aan Mediservice. Marc vertelt: “Mediservice, een partner van Medexs en tevens leverancier van onze buurman Eyescan, was voor ons een logische keuze. Hun commitment gaat verder dan wat je normaal van een leverancier mag verwachten. Het team van Mediservice begrijpt hoe kritiek onze apparatuur binnen onze processen is en zet zich maximaal in om eventuele problemen snel te verhelpen. Dankzij het asset management systeem van Mediservice hebben we bovendien altijd een duidelijk beeld van de status van onze apparatuur.”

Door de handen ineen te slaan met partners zoals Mediservice, verlegt FlexClinics de grenzen van wat mogelijk is in medische zorg, altijd met de veiligheid en kwaliteit voor de patiënt als hoogste prioriteit.